Go Back   Pro/Forums > ProCooling Geek Bits > Random Nonsense / Geek Stuff
Password
Register FAQ Members List Calendar JavaChat Mark Forums Read

Random Nonsense / Geek Stuff All those random tech ramblings you can't fit anywhere else!

Reply
Thread Tools
Unread 07-10-2003, 10:23 PM   #1
Joe
The Pro/Life Support System
 
Joe's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Denver, CO
Posts: 4,041
Default AMD Making TBredA's again?!!? CHECK this out.

Check this pic:
its one of the Tbred's I got in today...

Sure Nuff, AMD is making low voltage TbredA's again... screwy shit. which is the reason the chip wont run at anything over 1.73Ghz @ 1.65v. But it runs amazingly cool, a nice change from my Tbirds
__________________
Joe - I only take this hat off for one thing...

ProCooling archive curator and dusty skeleton.
Joe is offline   Reply With Quote
Unread 07-10-2003, 10:54 PM   #2
jaydee
Put up or Shut Up
 
jaydee's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Spokane WA
Posts: 6,506
Default Re: AMD Making TBredA's again?!!? CHECK this out.

Yeah they run nice and cool! I got one myself running 1800mhz at 1.75Vcore. I had it up to 1900mhz for a bit at 1.75. Still pretty damn good for a sub $50 XP! Wish it was a B core though. I see they are only $41 at newegg right now....

Odd mine is a green A core CPU. I thought they dropped the brown? :shrug:
jaydee is offline   Reply With Quote
Unread 07-11-2003, 12:43 PM   #3
Joe
The Pro/Life Support System
 
Joe's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Denver, CO
Posts: 4,041
Default

Yeh I dunno, People also thought that the TbredA was long gone

The chip runs totally 100% stable at 1730Mhz at 1.65v so I am keeping it there, and this weekend changing the cooling on teh machine down to Silent mode.

Thinking 2 Vantec Stealth 120mm's for the general case air flow, and 2 Sanyo Denki 80mm fans on a pair of Alpha PAL HSF's... should make some nice silent cooling and still have some additional room incase I just NEED 1800Mhz
__________________
Joe - I only take this hat off for one thing...

ProCooling archive curator and dusty skeleton.
Joe is offline   Reply With Quote
Unread 07-11-2003, 01:16 PM   #4
airspirit
Been /.'d... have you?
 
airspirit's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Moscow, ID
Posts: 1,986
Default

I would be extraordinarily pissed. You should have got a Barton 2500+ for the extra $20, though. There are no accidental "A"s to get there.
__________________
#!/bin/sh {who;} {last;} {pause;} {grep;} {touch;} {unzip;} mount /dev/girl -t {wet;} {fsck;} {fsck;} {fsck;} {fsck;} echo yes yes yes {yes;} umount {/dev/girl;zip;} rm -rf {wet.spot;} {sleep;} finger: permission denied
airspirit is offline   Reply With Quote
Unread 07-11-2003, 02:33 PM   #5
Joe
The Pro/Life Support System
 
Joe's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Denver, CO
Posts: 4,041
Default

Umm the barton is 2x the price of the Tbred. 92$ for a barton 2500+ and 41$ for a Tbred. quite a difference.
__________________
Joe - I only take this hat off for one thing...

ProCooling archive curator and dusty skeleton.
Joe is offline   Reply With Quote
Unread 07-13-2003, 11:49 PM   #6
airspirit
Been /.'d... have you?
 
airspirit's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Moscow, ID
Posts: 1,986
Default

I bought my barton 2500+ OEM for $75. I don't know where you're shopping, bro ....
__________________
#!/bin/sh {who;} {last;} {pause;} {grep;} {touch;} {unzip;} mount /dev/girl -t {wet;} {fsck;} {fsck;} {fsck;} {fsck;} echo yes yes yes {yes;} umount {/dev/girl;zip;} rm -rf {wet.spot;} {sleep;} finger: permission denied
airspirit is offline   Reply With Quote
Unread 07-14-2003, 08:08 AM   #7
bigben2k
Responsible for 2%
of all the posts here.
 
bigben2k's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Texas, U.S.A.
Posts: 8,302
Default

What's your source?
bigben2k is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2003, 12:08 AM   #8
Brad
Thermophile
 
Brad's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Nuu Zeeelin
Posts: 3,175
Default

we get them from time to time with low speed amd cpu's. We also get a lot of brown cpu's - I don't know why
__________________
2x P3 1100's at 1400, Abit VP6, 2x Corsair 256mb PC150 sticks, 20gb 'cuda ATA-III, 2x 40gb 'cuda ATA-IV in raid 0. 20" Trinitron. No fans

2x 2400+ at 2288mhz (16.0 x 143), Iwill MPX2, 2x Kingmax PC-3200 256mb sticks, 4x 20gb 60gxp in Raid 5 on a Promise SX6000. Asus Ti4200 320/630. Cooled by Water
Brad is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2003, 04:08 AM   #9
soja
Cooling Neophyte
 
soja's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: OC, CA
Posts: 22
Default

Quote:
Originally posted by airspirit
I bought my barton 2500+ OEM for $75. I don't know where you're shopping, bro ....
Sort of offtopic but I'd also like to know where you (or I ) can get 75$ bartons.
__________________
JIUHB 0319WPMW 1466 @ 2500 (185x13.5) 2.0v
BBA 9700pro
soja is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2003, 10:17 AM   #10
psychofunk
Cooling Savant
 
Join Date: Jan 2003
Location: Los Angeles
Posts: 365
Default

I got a JIUHB DUT3C B core from newegg for the same $41 and I have had mine up to 2.2ghz @1.90v no probs and right now I have it up to 2.0Ghz at stock 1.6v. T-Bred A's suck, go to SVC, you can get JIUHB DLT3C B cores there for like $60 or even better go with the $75 barton, you won't get as much of an oc but you will have a faster processor.
psychofunk is offline   Reply With Quote
Unread 07-28-2003, 01:00 PM   #11
Nuson
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2003
Location: USA
Posts: 41
Default

Is it possible that this an left over A tbred instead of a freshly fabbed one?
__________________
Frag Out!
Nuson is offline   Reply With Quote
Unread 07-28-2003, 01:34 PM   #12
jaydee
Put up or Shut Up
 
jaydee's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Spokane WA
Posts: 6,506
Default

Quote:
Originally posted by Nuson
Is it possible that this an left over A tbred instead of a freshly fabbed one?
The stepping is clearly in the picture. Here it is broken down for the lazy that don't like www.google.com.

Code:
Athlon XP Processor High-end 
 Core Thoroughbred-A 
 CPU Model 8 
 Manufacturing Process 130 nm 
 Approximate Transistor Count 37.2 million 
 Approximate Die Size 80 sq. mm 
 Performance Rating 1700+ 
 Working frequency 1467 MHz 
 Package Type OPGA 
 Operating Voltage 1.5 V 
 Max Die Temperature 90° C 
 L1 Cache Size 128 KB 
 L2 Cache Size 256 KB 
 Multiplier 11x 
 FSB Frequency 266 MHz 
 Stepping Code AIUGA 
 Manufacture Year 2003 
 Manufacture Week 24 
 Production Batch M 
 Batch Production Number 0294
That means it was made in late may or June no? Just aswell post the link to the source of my info in case I made an error typing in the codes. http://mp3.zonebg.com/cpu/cpu.php#
jaydee is offline   Reply With Quote
Unread 07-28-2003, 03:58 PM   #13
airspirit
Been /.'d... have you?
 
airspirit's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Moscow, ID
Posts: 1,986
Default

I got mine from a store in the U district of seattle. They had it advertised in a computer ad rag that my in-laws get periodically. I grabbed two ... . You just have to look, I guess.
__________________
#!/bin/sh {who;} {last;} {pause;} {grep;} {touch;} {unzip;} mount /dev/girl -t {wet;} {fsck;} {fsck;} {fsck;} {fsck;} echo yes yes yes {yes;} umount {/dev/girl;zip;} rm -rf {wet.spot;} {sleep;} finger: permission denied
airspirit is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 12:17 AM   #14
Nuson
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2003
Location: USA
Posts: 41
Default

How come I have to login every two seconds?

Ah... That's odd. Why do you suppose they're doing that? Think they'd allow you to exchange it if you weren't happy with it?
__________________
Frag Out!
Nuson is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 09:56 AM   #15
jaydee
Put up or Shut Up
 
jaydee's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Spokane WA
Posts: 6,506
Default

Quote:
Originally posted by Nuson
How come I have to login every two seconds?

Ah... That's odd. Why do you suppose they're doing that? Think they'd allow you to exchange it if you weren't happy with it?
Sounds like your cookies are not working right or auto login isn't set to auto. Make sure auto login is set in the options.

I doubt they would let you exchange if there was nothing wrong with it. I have no idea why they would go back to the old process unless they were being made in a different fab facility and thats what they were setup to do. Luck of the draw in any event.
jaydee is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 12:17 PM   #16
Nuson
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2003
Location: USA
Posts: 41
Default

My cookies were set to accept all cookies, so that's not it. (I changed it to accept only from original site) It asks me to login at completely random intervals. I'd rather not have auto login on. Just a little paranoid .
__________________
Frag Out!
Nuson is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 12:30 PM   #17
jaydee
Put up or Shut Up
 
jaydee's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Spokane WA
Posts: 6,506
Default

Quote:
Originally posted by Nuson
My cookies were set to accept all cookies, so that's not it. (I changed it to accept only from original site) It asks me to login at completely random intervals. I'd rather not have auto login on. Just a little paranoid .
Not having it set to auto login maybe the problem. It shouldn't auto log you out though. Give it a few more days and if it doesn't start working right PM one of the staff and nag them a bit. Good luck getting a response though....
jaydee is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 02:44 PM   #18
Joe
The Pro/Life Support System
 
Joe's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Denver, CO
Posts: 4,041
Default

Hey! bastard, we reply


Anyway, theres a cookies setting in your profile in the forum. under Edit Options turn on Browse board with Cookies, and Auto logon with cookies. That should work. if you dont have Browse w/ cookies enabled Auto Logon freaks out a bit.
__________________
Joe - I only take this hat off for one thing...

ProCooling archive curator and dusty skeleton.
Joe is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 03:16 PM   #19
jaydee
Put up or Shut Up
 
jaydee's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Spokane WA
Posts: 6,506
Default

Quote:
Originally posted by Joe
Hey! bastard, we reply


When you feel like...
jaydee is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 03:44 PM   #20
Joe
The Pro/Life Support System
 
Joe's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Denver, CO
Posts: 4,041
Default

nope anytime a question is poised to me here and I see it. Unlike you and Ben I cant surf the forum all day long and keep my job hehehehe
__________________
Joe - I only take this hat off for one thing...

ProCooling archive curator and dusty skeleton.
Joe is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 03:59 PM   #21
bigben2k
Responsible for 2%
of all the posts here.
 
bigben2k's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Texas, U.S.A.
Posts: 8,302
Default

So let us pitch in!
bigben2k is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 04:03 PM   #22
Nuson
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2003
Location: USA
Posts: 41
Default

I dont' know what's going on. My browser is set right and so is my membership info. Must be a government conspiracy . Did I mention I'm paranoid about auto login?
Attached Images
File Type: gif untitled.gif (5.8 KB, 49 views)
__________________
Frag Out!
Nuson is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 04:05 PM   #23
bigben2k
Responsible for 2%
of all the posts here.
 
bigben2k's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Texas, U.S.A.
Posts: 8,302
Default

Set "Automatic Login" to "Yes".
bigben2k is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 04:23 PM   #24
jaydee
Put up or Shut Up
 
jaydee's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Spokane WA
Posts: 6,506
Default

I think you have to set it to Auto login or it shuts cookies off all together and the next option doesn't apply after that. Could be wrong though. I don't think the government cares to much if you browse procooling. Or do they........ *Starts to wonder why Joe isn't around more*....
jaydee is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2003, 04:26 PM   #25
Joe
The Pro/Life Support System
 
Joe's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Denver, CO
Posts: 4,041
Default

Since I work for teh Gov, I guess the gov does care!
__________________
Joe - I only take this hat off for one thing...

ProCooling archive curator and dusty skeleton.
Joe is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
(C) 2005 ProCooling.com
If we in some way offend you, insult you or your people, screw your mom, beat up your dad, or poop on your porch... we're sorry... we were probably really drunk...
Oh and dont steal our content bitches! Don't give us a reason to pee in your open car window this summer...