Go Back   Pro/Forums > ProCooling Technical Discussions > Snap Server / NAS / Storage Technical Goodies
Password
Register FAQ Members List Calendar JavaChat Mark Forums Read

Snap Server / NAS / Storage Technical Goodies The Home for Snap Server Hacking, Storage and NAS info. And NAS / Snap Classifides

Reply
Thread Tools
Unread 01-21-2009, 05:59 PM   #1
huispan
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2009
Location: London
Posts: 14
Default Snap Server 4500 not detecting all drives

Hi all,

I have recently acquired a 4500 on ebay, but when it boots up it only detects the Primary Master and Seconder Master drives (2 out of 4 drives). I have checked in the BIOS and all ports have been enabled. I can also confirm all drives are set tot cable select.

Any ideas?

Many thanks
huispan is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2009, 04:00 AM   #2
worldhosted
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edinburgh
Posts: 1
Default Re: Snap Server 4500 not detecting all drives

Hi,

I also have the same issue.
But I can either have both the masters available (through HD CS setting)
OR I can have both Slaves available (through HD Slave setting)

Unable to have both Masters and Slaves.

I have tried all drives with jumpers set for CS.
All with no jumpers !
Two with Slave and two with master !

Can anyone tell me which slots are specifically master/slave ??

Are we supposed to have these all set as CS, or no jumpers.

Any help would be appreciated.

Ryan - Worldhosted
worldhosted is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2009, 08:02 AM   #3
blue68f100
Thermophile
 
blue68f100's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Plano, TX
Posts: 3,135
Default Re: Snap Server 4500 not detecting all drives

On 4500 all HD should be set to master or single drive.
__________________
1 Snap 4500 - 1.0T (4 x 250gig WD2500SB RE), Raid5,
1 Snap 4500 - 1.6T (4 x 400gig Seagates), Raid5,
1 Snap 4200 - 4.0T (4 x 2gig Seagates), Raid5, Using SATA converts from Andy

Link to SnapOS FAQ's http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=13820
blue68f100 is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2009, 08:11 AM   #4
huispan
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2009
Location: London
Posts: 14
Default Re: Snap Server 4500 not detecting all drives

Thanks blue, I shall have a try and let you guys know.

Also on a different note, has anyone managed to create an "image" of GuardianOS? I would like to see what it is like, before I attempt to install Windows Server or any other OS.

Many thanks!
huispan is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2009, 05:13 PM   #5
huispan
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2009
Location: London
Posts: 14
Default Re: Snap Server 4500 not detecting all drives

No luck with setting all to Master/Single. Any other ideas?

I have tried loads of combinations, none successful.... yet.
huispan is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2009, 09:17 PM   #6
blue68f100
Thermophile
 
blue68f100's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Plano, TX
Posts: 3,135
Default Re: Snap Server 4500 not detecting all drives

Have you tried different slides. Put a working sled/drive in one that is not working and see what happens.

Distribution of copyrighted software is not allowed in any form, GSU or image file.

How are you testing the unit without a OS loaded HD?

Use a Linux/unix os to see if it detects the hardware, they do not rely on the bios.
__________________
1 Snap 4500 - 1.0T (4 x 250gig WD2500SB RE), Raid5,
1 Snap 4500 - 1.6T (4 x 400gig Seagates), Raid5,
1 Snap 4200 - 4.0T (4 x 2gig Seagates), Raid5, Using SATA converts from Andy

Link to SnapOS FAQ's http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=13820
blue68f100 is offline   Reply With Quote
Unread 01-25-2009, 05:09 AM   #7
huispan
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2009
Location: London
Posts: 14
Default Re: Snap Server 4500 not detecting all drives

Working fine now. Although the BIOS doesn't detect the third and fourth drive, they are detected by the OS. I managed to install Windows 2003 Server and created a RAID5 drive without any problems. Would have been nice I suppose if I had a copy of the GuardianOS which was made for these units......
huispan is offline   Reply With Quote
Unread 01-25-2009, 08:46 AM   #8
blue68f100
Thermophile
 
blue68f100's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Plano, TX
Posts: 3,135
Default Re: Snap Server 4500 not detecting all drives

Overland Storge sell it. $$$$
__________________
1 Snap 4500 - 1.0T (4 x 250gig WD2500SB RE), Raid5,
1 Snap 4500 - 1.6T (4 x 400gig Seagates), Raid5,
1 Snap 4200 - 4.0T (4 x 2gig Seagates), Raid5, Using SATA converts from Andy

Link to SnapOS FAQ's http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=13820
blue68f100 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
4500, drives, maxtor


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
(C) 2005 ProCooling.com
If we in some way offend you, insult you or your people, screw your mom, beat up your dad, or poop on your porch... we're sorry... we were probably really drunk...
Oh and dont steal our content bitches! Don't give us a reason to pee in your open car window this summer...