Go Back   Pro/Forums > ProCooling Technical Discussions > Snap Server / NAS / Storage Technical Goodies
Password
Register FAQ Members List Calendar JavaChat Mark Forums Read

Snap Server / NAS / Storage Technical Goodies The Home for Snap Server Hacking, Storage and NAS info. And NAS / Snap Classifides

Reply
Thread Tools
Unread 07-20-2012, 01:43 PM   #1
rickmann08
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2011
Location: ca
Posts: 50
Default I NEED SOME QUICK HELP!!!! Please

Hi Everyone,

I hope someone can supply a quick answer. I have a Snap 210 here at the office and I need to work remotely from it. But not from a browser. We access the server from macs here at the office and I will need to access it from my mac at home.

Can someone please walk me through the setup process........ PLEASE
rickmann08 is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2012, 01:55 PM   #2
Phoenix32
Thermophile
 
Phoenix32's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Yakima, WA
Posts: 1,282
Default Re: I NEED SOME QUICK HELP!!!! Please

DUDE! You ignored us after the last time we helped you...
__________________
~
6 x Snap 4400 (SATA Converted)
2 x Snap 4500 (SATA Converted)

1 x Snap 110
5 x Snap 410
3 x Snap 520

2 x Sanbloc S50

Drives from 250GB to 2TB (PATA, SATA, and SAS)

GOS v5.2.067

All subject to change, day by day......
Phoenix32 is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2012, 02:03 PM   #3
rickmann08
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2011
Location: ca
Posts: 50
Default Re: I NEED SOME QUICK HELP!!!! Please

NO. Sorry we have been in the process of moving (we leave this Friday) for a cross country trip from California back to Florida. Which equals to 4 days of fun driving with 3 cats, a truck load of crap, and a car being towed behind.

So I apologize if I have not gotten back to anyone. I thought I did?.... Sorry

Also besides for the move I also have to finish my duties with my day job as well as keep my clients happy with my freelance work so that I keep them happy.

Sorry
rickmann08 is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2012, 02:24 PM   #4
blue68f100
Thermophile
 
blue68f100's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Plano, TX
Posts: 3,135
Default Re: I NEED SOME QUICK HELP!!!! Please

The best way would be to use VPN into your sites network then access like your there. The only other option is SSH. But thats a different world on the GOS.
__________________
1 Snap 4500 - 1.0T (4 x 250gig WD2500SB RE), Raid5,
1 Snap 4500 - 1.6T (4 x 400gig Seagates), Raid5,
1 Snap 4200 - 4.0T (4 x 2gig Seagates), Raid5, Using SATA converts from Andy

Link to SnapOS FAQ's http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=13820
blue68f100 is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2012, 02:39 PM   #5
rickmann08
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2011
Location: ca
Posts: 50
Default Re: I NEED SOME QUICK HELP!!!! Please

So the mac's can do a vpn?
rickmann08 is offline   Reply With Quote
Unread 07-20-2012, 03:21 PM   #6
rickmann08
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2011
Location: ca
Posts: 50
Default Re: I NEED SOME QUICK HELP!!!! Please

I am assuming that I don't need to do anything to the server?
rickmann08 is offline   Reply With Quote
Unread 07-22-2012, 02:03 PM   #7
blue68f100
Thermophile
 
blue68f100's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Plano, TX
Posts: 3,135
Default Re: I NEED SOME QUICK HELP!!!! Please

Yes the mac can do VPN (IPSecuritas) if you have it running on your site. SSH uses terminal cmd line, can be very dangerous.
__________________
1 Snap 4500 - 1.0T (4 x 250gig WD2500SB RE), Raid5,
1 Snap 4500 - 1.6T (4 x 400gig Seagates), Raid5,
1 Snap 4200 - 4.0T (4 x 2gig Seagates), Raid5, Using SATA converts from Andy

Link to SnapOS FAQ's http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=13820
blue68f100 is offline   Reply With Quote
Unread 07-28-2012, 09:59 PM   #8
rickmann08
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jan 2011
Location: ca
Posts: 50
Default Re: I NEED SOME QUICK HELP!!!! Please

Quote:
Originally Posted by blue68f100 View Post
Yes the mac can do VPN (IPSecuritas) if you have it running on your site. SSH uses terminal cmd line, can be very dangerous.
Hi blue! Sorry for the late reply back. I just got down with my 4 day journey across the US!

So does the VPN need to be turned on on the snap server? Sorry, I never got a chance to do anything as far as setup on the snap side before I left for my new life.

Can you help walk me through the best option for connecting remotely on my mac to the Snap 210? May be able to pay someone if possible.

Thanks!
Rick
rickmann08 is offline   Reply With Quote
Unread 11-02-2012, 11:27 AM   #9
kearmith
Cooling Neophyte
 
kearmith's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Laval, Canada
Posts: 22
Default Re: I NEED SOME QUICK HELP!!!! Please

I'm not sur about 210

But with 520 I can acces to it trough smb function (and that's work windows domain. But you need gos 6.5 to work under windows server 2008)

So; If your 210 is a part of microsoft workgroup or domain you can ass to it with vpn trough your mac.

You can alos donwload (free) microsoft remote terminal acces for MAC!
__________________
Kearmith
CRHSC of montreal: technical TEAM
www.clubvolvoquebec.com
kearmith is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
(C) 2005 ProCooling.com
If we in some way offend you, insult you or your people, screw your mom, beat up your dad, or poop on your porch... we're sorry... we were probably really drunk...
Oh and dont steal our content bitches! Don't give us a reason to pee in your open car window this summer...