Go Back   Pro/Forums > ProCooling Technical Discussions > Xtreme Cooling
Password
Register FAQ Members List Calendar JavaChat Mark Forums Read

Xtreme Cooling LN2, Dry Ice, Peltiers, etc... All the usual suspects

Reply
Thread Tools
Unread 08-05-2002, 02:38 PM   #1
Anomaly2181
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2002
Location: Arlington, TX
Posts: 67
Default DD5 and sub 0 temps?

Under the digidocs specs, it list temp reading from 0-100C. Well what about those of us who plan on having idle temps a bit below 0C? Is a compunurse the only answer? I like the idea of the compunurse, I just think they look kinda of ugly.
__________________
I want to die peacefully in my sleep like my grandfather.....not like my family kicking and screaming in his backseat.

Last edited by Anomaly2181; 08-05-2002 at 10:05 PM.
Anomaly2181 is offline   Reply With Quote
Unread 08-08-2002, 04:59 PM   #2
Anomaly2181
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2002
Location: Arlington, TX
Posts: 67
Default

No one knows if the digidoc can go further than its specified 0 C limit? What other cool looking temp devices are there that will?
__________________
I want to die peacefully in my sleep like my grandfather.....not like my family kicking and screaming in his backseat.
Anomaly2181 is offline   Reply With Quote
Unread 08-08-2002, 08:47 PM   #3
bowman1964
Cooling Savant
 
bowman1964's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: virginia usa
Posts: 126
Default

sorry digidoc wont read below 0c i have tried on my phase change unit well just read a error.at least the digidoc i have wont.
bowman1964 is offline   Reply With Quote
Unread 08-08-2002, 11:47 PM   #4
Anomaly2181
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2002
Location: Arlington, TX
Posts: 67
Default

so what do you use instead of the digidoc?
__________________
I want to die peacefully in my sleep like my grandfather.....not like my family kicking and screaming in his backseat.
Anomaly2181 is offline   Reply With Quote
Unread 08-09-2002, 06:57 AM   #5
bowman1964
Cooling Savant
 
bowman1964's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: virginia usa
Posts: 126
Default

IN USE A RADIO SHACK INSIDE/ OUT TEMP METER.REALLY CHEAP USAULLY AROUND $10.00 .AND IS NO PROBLEM TO PUT INTO A BEZAL IN THE PC.
Attached Images
File Type: jpg image3resize.jpg (51.3 KB, 276 views)
bowman1964 is offline   Reply With Quote
Unread 10-05-2002, 09:22 PM   #6
RoboTech
Cooling Savant
 
RoboTech's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Cincinnati, OH
Posts: 229
Default

I agree, DigiDoc craps out at around 0 C...

I built a dual Pelt chiller block and had it all outfitted with DD5 probes. As temps approach zero C, readings get real erratic or just lock onto some number (like 34?). Very dissapointing. Oh well...
RoboTech is offline   Reply With Quote
Unread 10-06-2002, 10:26 PM   #7
Anomaly2181
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2002
Location: Arlington, TX
Posts: 67
Default

I like the looks of the digi doc. Is there anything that has the appeal of the digi doc, that can go sub 0?
__________________
I want to die peacefully in my sleep like my grandfather.....not like my family kicking and screaming in his backseat.
Anomaly2181 is offline   Reply With Quote
Unread 10-14-2002, 10:04 PM   #8
PolakATL
Cooling Neophyte
 
PolakATL's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The ATL
Posts: 20
Default

try this one from SVC mine is in the mail. i will use it in my pelt setup but i think i'll test it in the freezer first. ohh i hope it reads below 0c. here is a pic. very stylish. also its cheap.
__________________
ABIT IT-7 MAX
P4 2.26B@3.01 1.7v 180fsb
Corsair (samsung) PC3200 C2
Radeon 9700Pro 3Dmark2k 16606
(384/350)
http://service.madonion.com/compare?2k1=4474405
60gig WD7200

H20> Maze 3, heater core, GeF4 on ATI, Via Aqua1300
PolakATL is offline   Reply With Quote
Unread 10-15-2002, 11:15 AM   #9
Anomaly2181
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2002
Location: Arlington, TX
Posts: 67
Default

yep that would do it for me if it reads below 0. Let me know how your freezer test goes.

~cheers
__________________
I want to die peacefully in my sleep like my grandfather.....not like my family kicking and screaming in his backseat.
Anomaly2181 is offline   Reply With Quote
Unread 10-16-2002, 10:23 PM   #10
PolakATL
Cooling Neophyte
 
PolakATL's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The ATL
Posts: 20
Default

HELLL YA. this temp probe is Da SHIT!!!! looks great. i stuck the "paper thin" probe into my freezer and within 10sec it read -15c then i stuck it in my mouth and it read 36.5c talk about accuacy!!!! and only for $15.

So yes it doeas read below 0c and it is accurate, and it looks good, and it is small enough to mount on a AMD and on the side of a northie....

Sorry for the exitment but my previous temp probe was from radio shack $20 and the indoor/outdoor temps did not match, and under my tonge it read 33c or so. piece of shit!!!
__________________
ABIT IT-7 MAX
P4 2.26B@3.01 1.7v 180fsb
Corsair (samsung) PC3200 C2
Radeon 9700Pro 3Dmark2k 16606
(384/350)
http://service.madonion.com/compare?2k1=4474405
60gig WD7200

H20> Maze 3, heater core, GeF4 on ATI, Via Aqua1300
PolakATL is offline   Reply With Quote
Unread 10-16-2002, 10:34 PM   #11
bowman1964
Cooling Savant
 
bowman1964's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: virginia usa
Posts: 126
Default

well i got me a new temp controller in today to.simpson controler and look it goes pretty low.my radio shack is pegged but not the simpson
__________________
xp2800barton@2712 226x12 dual bank 2x256 twinmos pc3200 8RDA epox full mods.vdd,vdimm,vcore.
custom r502 cooled unit.CPU running @-18C GPU -21C Chipset -20c
only one like it.in one case.
custom r502 cooling unit

3D2001SE 21315

3DMARK03 6659
bowman1964 is offline   Reply With Quote
Unread 10-17-2002, 09:06 AM   #12
bigben2k
Responsible for 2%
of all the posts here.
 
bigben2k's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Texas, U.S.A.
Posts: 8,302
Default

Nice and cheap! I just ordered one, thanks!

How long are the temp probe leads?
bigben2k is offline   Reply With Quote
Unread 10-17-2002, 06:39 PM   #13
Anomaly2181
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2002
Location: Arlington, TX
Posts: 67
Default

Wow thanks, that is a pimp little thermo, and cheap to boot. Since my comp project is on hold until Christmas break most likely, do you think SVC will be around selling those past December?

~Cheers
__________________
I want to die peacefully in my sleep like my grandfather.....not like my family kicking and screaming in his backseat.
Anomaly2181 is offline   Reply With Quote
Unread 10-20-2002, 11:02 PM   #14
PolakATL
Cooling Neophyte
 
PolakATL's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The ATL
Posts: 20
Default

the company has been arounf for some time. They got the cheapest AS3!! thats how i found them a while back. as for the temp monitor i have no cloo drop them and e-mail

The leads are 50cm long. maybe on the short side if u have a large case but more than enough for my mid tower.also i'm checking if they are waterproof. so far the probe has survived at the bottom of my T for the past 4hrs. i think it should be fine for my water temps as well!!!
__________________
ABIT IT-7 MAX
P4 2.26B@3.01 1.7v 180fsb
Corsair (samsung) PC3200 C2
Radeon 9700Pro 3Dmark2k 16606
(384/350)
http://service.madonion.com/compare?2k1=4474405
60gig WD7200

H20> Maze 3, heater core, GeF4 on ATI, Via Aqua1300
PolakATL is offline   Reply With Quote
Unread 10-22-2002, 10:59 AM   #15
bigben2k
Responsible for 2%
of all the posts here.
 
bigben2k's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Texas, U.S.A.
Posts: 8,302
Default

Got it yesterday. I left it in the freezer overnight, but of course the circuit froze. It came back alive around -3 deg C. I'll have to try it again, with only the probes this time...

Thinking about it, I don't have anything very cold in the house, except the freezer...
bigben2k is offline   Reply With Quote
Unread 10-25-2002, 11:57 AM   #16
PolakATL
Cooling Neophyte
 
PolakATL's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The ATL
Posts: 20
Default

i just put the probe inside and closed the door. but at least u saw -3c
__________________
ABIT IT-7 MAX
P4 2.26B@3.01 1.7v 180fsb
Corsair (samsung) PC3200 C2
Radeon 9700Pro 3Dmark2k 16606
(384/350)
http://service.madonion.com/compare?2k1=4474405
60gig WD7200

H20> Maze 3, heater core, GeF4 on ATI, Via Aqua1300
PolakATL is offline   Reply With Quote
Unread 10-25-2002, 12:25 PM   #17
bigben2k
Responsible for 2%
of all the posts here.
 
bigben2k's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Texas, U.S.A.
Posts: 8,302
Default

Well, actually, it did register -13, I just didn't recognize it! The minus sign appears in the area for the second digit (-13) so I had this weird T shape instead of a "1" digit, which I assumed meant that it was too cold to operate.

I took the thing completely apart, because there was a protective plastic film left on the glass of the readout. There's a simple circuit, similar to a wristwatch. The display is connected by electrically conductive rubber material, and the housing clamps it all down. The display has a "PM" option, but it doesn't seem to be used.

There are two pegs that can be seen on the front, and those retain the clear cover, along with the aluminium mask. These pegs are retained from behing the front by a screw.

If you want an aluminium finish, you could remove the clear piece.

The temp probes are the flat kind. Very nice. they do have a length of about 23 inches, which is convenient. The temps seem about correct, but the response time can be pretty slow: going from -13 to +20 took 30 seconds.

Putting it all backtogether, the temp display was blinking. I took the battery off, and put it back in, and everything was fine. There are no buttons or controls. There's a missing jumper on the board marked X1, but I don't know what it's for.

What I also don't know is the specs for this thing. Could it read below -19.9 deg C? I don't know! There's no manual included, just a simple (but appropriate) packaging that says "made in China". There's a pic of another model with only one temp readout.

Worth $15? Yeah, it'll do, for now.
bigben2k is offline   Reply With Quote
Unread 10-27-2002, 05:03 PM   #18
PolakATL
Cooling Neophyte
 
PolakATL's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The ATL
Posts: 20
Default

past -19.9 it will drop the decimal. my pelt in free air reached a temp of -23 there was no decimals but still thats low and i don't know what the max would be.
__________________
ABIT IT-7 MAX
P4 2.26B@3.01 1.7v 180fsb
Corsair (samsung) PC3200 C2
Radeon 9700Pro 3Dmark2k 16606
(384/350)
http://service.madonion.com/compare?2k1=4474405
60gig WD7200

H20> Maze 3, heater core, GeF4 on ATI, Via Aqua1300
PolakATL is offline   Reply With Quote
Unread 06-27-2003, 03:23 AM   #19
Anomaly2181
Cooling Neophyte
 
Join Date: Jul 2002
Location: Arlington, TX
Posts: 67
Default

Many months later I am finally completing my Liquid/Pelt cooled system.
I went to the SVC site, but they don't have the device you were talking about. Do you have any other sub zero reading devices that have some sexy appeal and fit in a drive bay??

~Cheers
__________________
I want to die peacefully in my sleep like my grandfather.....not like my family kicking and screaming in his backseat.
Anomaly2181 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
(C) 2005 ProCooling.com
If we in some way offend you, insult you or your people, screw your mom, beat up your dad, or poop on your porch... we're sorry... we were probably really drunk...
Oh and dont steal our content bitches! Don't give us a reason to pee in your open car window this summer...